Grunden

Nu har det gått en månad sen själva släpet blev levererat. Fick det för ett bra pris (2000 riksdaler) och hemleverans på köpet, tack Matti! Det är ett underrede från en gammal manskapsbod som tydligen ska ha vägt uppemot 4-5 ton, känns bra för då slipper jag hålla superkoll på vikten och kan välja material som annars uteslutits på grund av vikt. Det är en del rost på det, men det är endast ytligt så det är inget jag kommer lägga mer energi på, har redan tagit av det mesta av ”blåsorna” så nu ser det mindre skabbigt ut. Dessutom kommer huset sticka ut 40 cm på vardera sida och på så sätt skydda underredet mot det mesta av vädrets makter. Däremot ska det förstärkas och kortas av från nuvarande sju meter till fem meter, blir smidigare att manövrera huset vid flytt då.

Just nu håller jag på att rita på en planlösning så att jag kan välja design på huset. Allt måste gå hand i hand. Eftersom det är så litet kommer de flesta möbler så som soffa och bord bli fasta för att utnyttja golvytan till max. I soffan kan man sedan även ha förvaring under själva sittplatserna.

Det lutar mot sovloft men problemet är att det gör att huset skjuter mot höjden och huset blir mer skyskrapa än en liten stuga. Bara underredet går mig upp över knäna men så länge jag håller mig under 4.5 meter så går det iallafall komma under viadukter och elledningar som inte har höjdbegränsningar under 4.5 meter.

Annonser

En reaktion på ”Grunden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s