Väggar 

Två långväggar är nu färdiga.


De ligger färdiga på golvbjälklagret redo att resas. När de är uppe ska gavlarna byggas. Väggar och takstolar byggs av så kallade lättreglar som syns nedan.


De består av två 45×45 reglar som hålls ihop av en bit osb skiva med bredden av en 195 regel. Så väggarna blir lika tjocka och stadiga som om man byggt med 195×45 reglar men man slipper köldbryggan och en tredje del av vikten undviks. Med köldbryggan menas att det är den vägen värmen tar till utsidan den kalla delen av året. Med bara 1 cm tjocklek delvis på regeln istället för 4.5 cm har värmen en smalare passage att ta sig ut = mindre uppvärmning vilket gör huset billigare i drift och mindre kånkande på ved.

Gjorde klart norrväggen igår bara för att idag inse att jag placerat fönstret i badrummet fel. Bara att göra om och göra rätt. Tog en halvtimme om ens det.


Skulle bara flyttas in en regel åt vänster.

Har även bestämt golvdesign till det som inte är kök och badrum.


Inte helt smidigt med springor i ett golv där man kanske skvätter vatten imellan åt tyckte farmor, kunde inte annat än att hålla med. Önskar jag kunde ta cred för idén men det är en amerikansk bloggerska som kommit på denna underbara design. Det mest fantastiska med att bygga smått är alla detaljer man kan få in i slutresultatet utan att varje moment tar en evighet. Något som tilltalar mig som är lite lat kanske.

Annonser

2 reaktioner på ”Väggar 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s